top of page
  • Skribentens bildSandro Wennberg

Vad gör en PR-byrå?


PR-byråer (Public relations-byråer) är företag som specialiserar sig på att hantera kommunikationen mellan företag och allmänheten. De hjälper företag och organisationer att bygga relationer med sin målgrupp, stärka varumärket (förbättra sitt rykte) och få positiv publicitet.


Genomgående för de allra flesta PR-byråer är att de hjälper sina uppdragsgivare att utveckla och implementera en effektiv kommunikationsstrategi. De arbetar för att identifiera målgrupper och utveckla budskap som är anpassade för varje målgrupp. Genom att kommunicera dessa budskap på rätt sätt, kan PR-byrån hjälpa till att öka kundernas synlighet och stärka kundens varumärke.


En PR-byrå arbetar för att skapa en positiv bild av sin kund genom att hjälpa till att bygga relationer med media och olika influencers. Vidare kan den hjälpa till att förbereda talespersoner inför intervjuer och offentliga framträdanden inte minst genom budskaps- och medieträning.


Byrån kan hjälpa till med allt från att skapa pressmeddelanden och hantera medieförfrågningar till att planera och genomföra evenemang och kampanjer för att öka medvetenheten om ett företag, en organisation, en produkt eller tjänst. Den kan också hjälpa till att hantera kriskommunikation om något oväntat händer eller om företaget blir föremål för negativ publicitet.


En PR-byrå kan också hjälpa sina kunder att skapa en stark närvaro på sociala medier, bygga upp engagemang och samla feedback från kunderna.


Sist men inte minst kan vissa PR-byråer också anlitas för att hjälpa kunder med politisk påverkan (lobbying), något som bland annat Influera hjälper till med.


Läs här om några av de saker som Influera kan hjälpa till med!43 visningar

Senaste inlägg

Visa alla

Almedalstips

Comments


Post: Blog2 Post
bottom of page