top of page
Tornhuset.jpg

Om Influera

Influera Sverige hjälper organisationer, myndigheter och företag att påverka människor och beslut. Vi jobbar med kommunikation, PR och politisk påverkan (public affairs). 


Bolaget grundades 2015 av Sandro Wennberg som har mångårig erfarenhet av arbete inom politik, PR och kommunikation.


Influera samarbetar ofta med andra samarbetspartners och konsulter, se mer nedan.

Influera driver bland annat utbildningskonceptet Politikpejl och är med och ordnar den årliga Hälsoriksdagen (genom bolaget LPS Mötesplats).

Influera är medlem i fackförbundet Akavia.

Vi har kontor i Gustavsberg med fantastisk utsikt över Farstaviken.

Om oss: Om

Team Influera

Om oss: Text
Sandro porträtt_edited.jpg

Sandro Wennberg

Seniorkonsult

Sandro är konsult och grundare av Influera Sverige AB. Han arbetar också som seniorrådgivare på Nordic Public Affairs och Friends Agenda. Han är också projektledare på Livsplats Sverige och Hälsoriksdagen. 


Sandro har många års erfarenhet av att arbeta inom politik, PR och kommunikation. Utöver mer än tio års arbete som PR-konsult har han bland annat arbetat som politisk rådgivare för fem ministrar, i Europaparlamentet och som kommunikationschef för Olof Palme International Center. Han har också vikarierat som S-kommunalråd i opposition i Värmdö kommun.


Han håller också utbildningar, modererar samtal och fungerar som rådgivare och bollplank.

malinwennberg2020.jpg

Malin Wennberg

Seniorkonsult

Malin arbetar som konsult på Influera. Hon arbetar också på pensionärsorganisationen SPF Seniorerna.


Hon har tidigare bland annat arbetat som pressansvarig på pensionärsorganisationen PRO, och som politiskt sakkunnig på Regeringskansliet och i Europaparlamentet.

1664792700221.jpeg

Olov Hallberg

Seniorkonsult (samarbetspartner)

Olov Hallberg har över 15 års erfarenhet av att jobba med mat, dryck, evenemang och ideell sektor. Hans hjärta slår extra fort för dryck och dryckeskommunikation, och under 2022 startade han Malolactic, en byrå som specialiserar sig på aktörer inom mat- och dryckeskommunikation.

_Y2A6407_edited.jpg

Åsa Johansen

Seniorkonsult (samarbetspartner)

Åsa har arbetat med kommunikation under hela sin karriär. Hennes styrka är att skapa meningsfulla kopplingar mellan människor, organisationer och produkter genom bra och hållbar kommunikation.
Kombinationen av hennes internationella yrkeserfarenhet och bakgrunden hos bland aanat flera PR-byråer ger henne en unik bredd som kommunikationsrådgivare. Åsa driver företaget Åsa Johansen Communication.

Om oss: Team
bottom of page